Verktygstavlor är smidiga för att hålla ordning på verktygen

Var ute en sväng i garaget i veckan för att hämta lite skruvar till en spegel jag ska hänga upp i badrummet nere i källaren. Tog nog 5 minuter innan jag hittade skruvarna jag letade efter. Insåg att var dags att börja styra upp lite ordning i garaget så man hittar det man letar efter. Bestämde mig även för att fixa två verktygstavlor till garaget. Nu blev det lite hastigt påkommet det här med att styra upp i garaget så jag körde på en budgetlösning som start. Framöver kanske jag tar mig i kragen och köper en riktig arbetsbänk, skåp och lite annan inredning.

Jag stack iallafall iväg till en bygghandlare och köpte ett gäng mindre lådor för förvaring av skruvar och muttrar. Passade även på att köpa två plywoodskivor, verktygsfästen och målarfärg. Sågade upp plywoodskivorna hemma till rätt längder, borrade hål för fästen att ha på väggen. Därefter började jag noggrant att planera alla verktyg som skulle placeras på verktygstavlan. Varje verktyg målade jag i profil och sen placerade jag en verktygshållare ovanför målningen. När jag var klar med bägge verktygstavlorna spikade jag upp dem på väggen i garaget. Vid ena verktygstavlan står det ett arbetsbord i trä och under bordet har jag nu placerat ett gäng lådor där jag sorterat upp alla skruvar och muttrar. Varje låda har en liten etikett med text för vad som finns inuti, så jag snabbt kan hitta vad jag letar efter.

Om man inte är lika händig som jag är det lättare att direkt köpa en eller flera verktygstavlor, beroende på hur många verktyg du har. Det är så mycket enklare att hålla ordning när man väl börjat sortera och organisera i garaget. Nästa projekt blir att börja städa ut garaget och slänga gamla saker jag inte längre använder.