Fine art prints kan göra stor skillnad hemma

Att ett hem är ens borg är ett ordspråk som man ibland hör folk i TV och i tidningar säga. Att likna hemmet till en borg får en att föreställa vad som är vad. Toaletten är absolut tronen, det är där herre på täppan sitter. Hallen och de kläder som hänger där är snarlika de rum som riddarrustningar bevarades i när ingen använde dem. Alla konstverk på nuvarande och tidigare regenter är på sätt och vist likt de tavlor som hänger i våra hem.

En sorts tavla som påminner mycket om de tavlorna man kan se i gamla borgar och slott är fine art prints tavlor. Fine art prints är tavlor gjorda genom litografi, det vill säga oljemålningar som först har målats på sten, och sedan tryckts på papper. Tekniken i sig är inte så gammal, men sättet tekniken utförs på får en att tro att det var något som utfördes för flera hundratals år sedan, i olika borgar eller kloster.

Just fine art prints är ett bra sätt att få den där borg-känslan hemma. Det är verk som gör stor skillnad i husets eller lägenhetens anseende. Med den rätta ramen kan man lura folk att tro att man äger tavlor värda flera miljoner, men egentligen är det högst några tusen. Får man tag i tavlor med mindre moderna motiv kommer det verkligen vara svårt att se när tavlan är gjord. Porträtt, mat, djur och människor i olika ställningar är de bästa sorters fine arts prints. En fine arts prints tavla kan kosta mellan 3000 och 6000 kronor, men den investering är väl värt det.

Vill man verkligen känna sig som en kung eller drottning ska man anlita en målare som specialiserar sig i litografi, och be denne måla av en. Sedan kan man sätta upp tavlan någonstans i hemmet, till allas beskådning.