Arbetsbyxor

När du ska utföra arbeten som t.ex. målning, snickeriarbeten, renovera, arbeta i en trädgård eller annat arbete där det ställs lite krav på dina plagg är det bra om du ställer lite högre krav. Tänk på att dessa plagg ska vara mer slitstarka, praktiska och skyddande än dina vardagsplagg.
Arbetsbyxor finns i ett flertal märken och färger. Vad du ska lägga märke till när du ska införskaffa ett par är vilket användningsområde dina byxor ska ha, passformen på byxorna, skydd som ingår i arbetsbyxorna (knäskydd är en viktig detalj om du kommer arbeta sittande) och vilka möjligheter som finns att förvara verktyg som tumstock, hammare, målarpensel, kniv, skruvmejsel, mobiltelefon och andra arbetsverktyg du kommer använda när du har på dig dina arbetsbyxor.

Ledord att ha i bakhuvudet när du väljer arbetsbyxor är komfort för dig, att byxorna fyller sin funktion, byxorna är slitstarka och att de kommer hålla trots påfrestningar samt att de skyddar dig under arbetsdagen.

Testa arbetsbyxorna innan du köper dem. Kolla upp om det ingår knäskydd, ofta är dessa löstagbara och sätts in separat i plagget. Ibland kan det vara lite krångligt att få in knäskydden i byxorna, testa fler par av byxor tills du hittar ett par där knäskydden sitter bra.

Idag finns det ett stort urval av arbetsbyxor för både män och kvinnor. Om du inte vill ha traditionella plagg kan du även välja alternativ som shorts, piratbyxor, byxor med hängslen, byxor med stretchmaterial m.m.

När du ändå är och testar arbetsbyxor är det en god idé att se över arbetsskor som du kommer använda under ditt arbete. Precis som med arbetsbyxor finns det ett urval av arbetsskor och vad du ska tänka på är även här vilket arbetsområde de kommer användas inom. Om du kommer arbeta med tunga lyft och det finns risk för klämskador tycker jag att du ska köpa ett par skor som har stålhätta och kan skydda tårna vid eventuell olycka.