Möblera för 2019

Det är snart april 2019, och det betyder att man bör vara i långt in i vårrenoveringarna. Att vårrenovera är en tradition som har funnits länge i både Sverige, men framförallt USA. Där kallas det för spring cleaning, vårstädning, och det innefattar även viss enkel renovering. Det kan till exempel handla om att helt möblera om i de mest använda rummen, men det kan också innebära att man byter ut gamla möbler för nya. I år Rummen ska år 2019 helst ha ljusare färger, vilket gör att även möblerna kan vara aningen ljusa. Om man vill inreda med årets färg så är det enligt färginstitutet Patone färgen ”levande korall” som är årets färg. Levande korall ser en färg som just påminner om ett korallrev – ljusröd.

Om man ska byta ut gamla möbler mot nya är det rekommenderat att man köper begagnade varor framför helt nya. Begagnade varor är både billigare och mer miljövänligt att köpa. Oftast är det inte några som helst fel på möblerna som finns tillgängligt på second-hand, det är egentligen bara möbler som den förra ägaren har vårstädat ut. Hjälporganisationer som har som inkomst att sälja second-hand möbler har stor nytta av att fler och fler köper begagnat. Detta vare sig det gäller stora möbler eller barnkläder. Det kan därför vara extra bra att handla begagnat från några av alla de hjälporganisationer runt om i landet. Ska man göra sig av med gamla möbler kan det vara bra att kontakta någon av dessa hjälporganisationer, då kan de komma och hämta möblerna istället för att de körs till soptippen eller att de står och drar åt sig damm i ett förråd.

För de som hellre köper nytt än möblerar i vår är det bäst att leta efter möbler online. Hos försäljare som IKEA, Stayhome eller MIO kan man hitta många olika möbler som passar alla sorters hem.